4 Gratis carnivoor weekmenu's

ONTVANG 4 GRATIS CARNIVOOR WEEKMENU’S

Verbrand binnen no-time bergen lichaamsvet, los gezondheidsproblemen op en creëer ultieme gezondheid met het Carnivoor dieet

Het Carnivoor Dieet: Krijg Je Gezondheid Terug In Eigen Handen

Noud van der Vloet - Eigenaar healthh.nl (2)

Noud van der Vloet – Auteur en eigenaar Healthh.nl

Het carnivoor dieet wint aan populariteit door de positieve invloed die het heeft op gezondheid en het oplossen en genezen van een breed scala aan ziektes en gezondheidsproblemen.

Door de Carnivoor manier van eten krijgen honderdduizenden mensen wereldwijd hun gezondheid en energieniveau weer terug in eigen handen.

In dit artikel kun je alles lezen over de invloed van het Carnivoor dieet op je algehele gezondheid, waarom deze manier van eten onze genen matcht en waarom het zo bijzonder effectief is om gewicht te verliezen, maar in het managen en/of verhelpen van darmproblemen, huidaandoeningen, chronische vermoeidheid, Diabetes type 2 auto-immuunaandoeningen en nog veel meer.

Het carnivoor dieet

ONDERWERPEN

Wat is het carnivoor dieet
Hoofdstuk 1

Wat is het carnivoor dieet?

Is het carnivoor dieet goed voor je gezondheid (1)
Hoofdstuk 2

Is het carnivoor dieet goed voor je gezondheid?

Herstel je darmen met het carnivoor dieet (1)
Hoofdstuk 3

Herstel je darmen met het carnivoor dieet

Het carnivoor dieet en auto-immuunziektes
Hoofdstuk 4

Het carnivoor dieet en auto-immuun ziektes

Afvallen met het carnivoor dieet
Hoofdstuk 5

Afvallen met het carnivoor dieet

Wat mag je eten bij het carnivoor dieet?
Hoofdstuk 6

Wat mag je eten bij het carnivoor dieet?

Hoofdstuk 1

Wat Is Het Carnivoor Dieet?

Het dieet wint in populariteit omdat het wereld honderdduizenden mensen helpt bij het verliezen van gewicht en het verhelpen van gezondheidsproblemen in de breedste zin van het woord.

In dit eerste hoofdstuk ga ik je precies uitleggen wat het carnivoor dieet is, waarom het onze genen matcht en hoe het door de evolutie heen is ontstaan.

Je leest ook over de ”dure weefsel hypothese” wat bewijs levert dat het menselijk dieet miljoenen jaren heeft bestaan uit dierlijke voeding.

Let’s dive in:)

Hoofdstuk 1 - Wat is het carnivoor dieet (1)

Het carnivoor dieet heeft 4 belangrijke kenmerken die de kern van het dieet vormen en in één oogopslag laten zien wat het carnivoor dieet precies inhoudt:

  1. 100% Dierlijke voeding
  2. Geen groenten/planten (soms wat fruit)
  3. Weinig tot geen koolhydraten
  4.  Bestaande uit vetten en eiwitten

Het carnivoor dieet is volledig gericht op het eten van dierlijke voeding en laat planten vrijwel geheel achterwege. Het is gebaseerd op de manier van eten die onze voorouders honderdduizenden tot miljoenen jaren hebben gevolgd (zometeen meer).

Bij het carnivoor dieet mag je in principe alles eten dat afkomstig is van een dier. Alle soorten vlees, vis, kip, eieren, zuivel, kaas etc. In sommige gevallen is fruit ook mogelijk, maar dit is afhankelijk van je situatie.

Uit deze voedingsmiddelen bestaat het carnivoor dieet

Door het carnivoor dieet switcht het lichaam van brandstof. Er zijn in principe twee soorten brandstof die het lichaam kan gebruiken voor energie: Glucose (koolhydraten) en (lichaams)vet.

Het ”dieet” van de meeste mensen bestaat tegenwoordig voor 60-65% uit koolhydraten, hierdoor gebruikt het lichaam glucose als voornaamste brandstof. 

Omdat het carnivoor dieet weinig tot geen koolhydraten bevat, moet het lichaam gaan switchen van brandstof. Het gaat voornamelijk (lichaams)vet verbranden voor energie.

Voor de oplettenden, vet verbranden is natuurlijk precies wat je wil als je gewicht wil verliezen.

Het lichaam functioneert beter en efficiënter als het vet gebruikt als brandstof. Het bevat veel meer energie dan glucose en het werkt tegen ontstekingen (later meer).

Er bestaan geen essentiële koolhydraten voor het menselijke lichaam en we kunnen dan ook makkelijk zonder (sterk nog, we functioneren vaak beter zonder).

Vetten zijn absoluut essentieel voor een goede gezondheid. 

Wij zijn uitgegroeid tot de soort die we zijn vanaf het moment in de evolutie dat wij voornamelijk dierlijke vetten zijn gaan eten.

Tijd voor een stukje geschiedenis…

Het Carnivoor Dieet Door De Evolutie Heen

Het carnivoor dieet door de evolutie heen

Het eten van dierlijke voeding is al heel lang een integraal deel van ons bestaan als mens en pre-mens. Volgens onderzoek al minimaal zo’n 4,5-5 miljoen jaar.

De evolutie van Primaten (apen, halfapen) is ongeveer 60 miljoen jaar aan ons vooraf gegaan. In deze +- 60 miljoen jaar is het formaat van het brein van primaten zo goed als gelijk gebleven, namelijk zo’n 350 cc afhankelijk van soort en lichaamsformaat.

Dit betekent dat het eten van fruit en planten 60 miljoen jaar lang niet heeft geleid tot het vergoten van het brein (apen/halfapen zijn planteneters) en dus het ontwikkelen van gedrag, communicatie en intelligentie.

Ongeveer 6 miljoen jaar geleden, toen onze verre voorouders uit de boom zijn gekomen, is het brein de eerste paar miljoen jaar minimaal gegroeid.

Maar daarna, zo’n 2 miljoen jaar geleden, is er plotseling een enorme exponentiële groei te zien in het formaat van het brein van onze voorouders. Ze zijn blijven groeien tot ze zo’n 40.000 jaar geleden het maximale formaat van 1600 cc hebben bereikt.

de toename van de hersengrootte correleerde met een groeiende complexiteit in de neocortex (hersendeel) en verbeterde intelligentie – Wat beiden nodig is voor betere communicatie skills en verder ontwikkeld groepsgedrag, zoals bijvoorbeeld jagen.

#Hoe onze hersenen zo snel zijn gegroeid

Deze plotselinge, enorme ontwikkeling in het formaat van het brein liet een grote vraag achter: wat heeft ervoor gezorgd dat het brein plotseling zo snel is gaan groeien?

Niemand weet het 100% zeker, maar er zijn zeer sterke en betrouwbare aanwijzingen dat 2,5 miljoen jaar geleden, door de verschijning van de Homo Habilis, mensachtigen voor het eerst stenen zijn gebruiken als gereedschap met het jagen.

In die tijd zijn wij als pre-mensen veranderd van aasgieren naar jagers (voorheen aasden wij vooral op prooien van andere roofdieren, omdat we zelf minder goed waren in het jagen).

We kregen voor het eerst toegang tot grote hoeveelheden dierlijk vet, orgaanvlees en spiervlees. 

Het is naar alle waarschijnlijkheid dat de blootstelling aan deze dierlijke voeding, met grote hoeveelheden van alle macro- en micronutriënten (eiwitten, vetten, vitaminen etc.) en daarmee een calorieovervloed, ons heeft gemaakt tot de soort die we vandaag de dag zijn.

Voor het groeien van het brein (het meest energieslurpende orgaan in het lichaam) is een overvloed aan energie en voedingsstoffen nodig. Deze zijn in veel grotere hoeveelheid aanwezig in dierlijke voeding dan in plantaardige voeding.

Chimpansees, de aapsoort waar wij het meest op lijken, zijn nog steeds hele dagen bezig met het verzamelen van 25/30kg plantaardige voeding om aan genoeg voedingsstoffen te komen.

Als wij de switch naar calorierijke, voedzame dierlijke voeding niet hadden gemaakt dan hadden wij waarschijnlijk nog steeds in de boom gezeten.

We hadden dan nooit de energie, tijd en intelligentie gehad om het leven te ontdekken en te ontwikkelen in de soort die we vandaag de dag zijn.

4 Gratis carnivoor weekmenu's

ONTVANG 4 GRATIS CARNIVOOR WEEKMENU’S

Verbrand binnen no-time bergen lichaamsvet, los gezondheidsproblemen op en creëer ultieme gezondheid met het Carnivoor dieet

‘’De Dure Weefsel Hypotese’’ – Meer Aanwijzingen Voor Het Carnivoor Dieet

Daarnaast zou het evolutionair niet kloppen als een deel van het lichaam veel meer energie gaat gebruiken (het brein), zonder andere delen in het lichaam hierop aan te passen.

Voedsel was in veel tijden schaars en een groter energieverbruik kon sneller leiden tot de dood in tijden dat er geen eten was.

Totaal energieverbruik van organen in het lichaam

Om te compenseren is het formaat van een ander energie slurpend orgaan afgenomen; de dikke darm.

De dikke darm hebben we nodig voor het verteren en opnemen van complexere voedingsstoffen, voornamelijk afkomstig uit planten. 

In de dikke darm worden vezels uit planten omgezet naar korte vetzuren, welke vervolgens een groot deel van de benodigde calorieën en energie vormen. Ja, ook planteneters leven voornamelijk op vetten!

Omdat we steeds minder planten aten en dus een minder grote dikke darm nodig hadden, is dit orgaan in formaat afgenomen.

Planten zijn niet alleen veel minder voedzaam dan dierlijke voedingsmiddelen, ze willen ook absoluut niet gegeten worden…

Planten Willen Niet Dat Je Ze Eet

Naar schatting leven planten al zo’n 450 miljoen jaar op deze planeet. Één woord uit die zin is belangrijk; leven.

Planten zijn levende wezens met het doel zichzelf voort te planten en genen door te geven aan de volgende generatie (net zoals mensen).

Ze staan stijf in de grond en zijn niet in staat zich te verweren en beschermen tegen roofdieren en insecten. Toch weten ze al honderdmiljoenen jaren te overleven.

Door de evolutie heen hebben plantsoorten allerlei mechanismen gecreëerd om insecten en roofdieren van zich af te houden, zodat de kans om te overleven en voort te planten niet in gevaar komt.

Planten beschermen zich tegen herbivoren

Dit doen ze voornamelijk doormiddel van gifstoffen en antinutriënten als lectines en oxalaten, die direct of indirect voor allerlei lichamelijk problemen zorgen bij degene die ze eet. 

Bij mensen hoeven deze gifstoffen niet direct dodelijk te zijn, maar ze kunnen wel voor zorgen voor een kettingreactie aan problemen in het lichaam (voornamelijk in de darmen).

Mocht je last hebben van een constant opgeblazen gevoel, darmkrampen, huidproblemen, energieproblemen, ‘’brain fog’’, een slechte stoelgang, auto-immuunaandoeningen en/of voedingsstoffen deficiënties, dan kan ik je aanraden verder te lezen.

Hoofdstuk 2

Is Het Carnivoor Dieet Goed Voor Je Gezondheid?

Het carnivoor dieet kan een zeer positief effect hebben op je lichaam en gezondheid.

Zeker als je gewend bent een hedendaags, gemiddeld en extreem bewerkt ”dieet” te volgen kan de carnivoor manier van eten bijzonder snel verandering en verbetering brengen in je lichaam, energieniveau en algehele gezondheid.

Er zijn twee werkende factoren binnen het carnivoor dieet waar ik je in dit hoofdstuk alles over uit ga leggen.

Let’s go:)

Is het carnivoor dieet goed voor je gezondheid

Het Ultieme Eliminatiedieet

Het is een welbekend advies om ”gevarieerd te eten”…

Het onder controle krijgen van je gezondheid gaat echter veel vaker over voedingsmiddelen weglaten dan toevoegen.

Het is geen geheim dat er allerlei voedingsmiddelen zijn die voor reacties, allergieën, ontstekingen en andere problemen kunnen zorgen in het lichaam.

Sommige voedingsmiddelen en reacties daarop zorgen voor darmproblemen, sommige voor chronische vermoeidheid en ”brain fog” en weer anderen voor bijvoorbeeld huidproblemen.

Niet iedereen kan alles even goed verteren en tolereren. Wat de één makkelijk kan hebben, kan bij de ander voor problemen zorgen.

Zolang je 10, 20 of zelfs 50 verschillende voedingsmiddelen blijft eten is het zoeken naar een naald in een hooiberg.

Het carnivoor dieet is het ultieme eliminatiedieet

Het carnivoor dieet elimineert vrijwel alle mogelijke gifstoffen en zorgt er zo voor dat er minder ontstekingen en reacties in het lichaam ontstaan.

Laaggradige ontstekingen vormen het fundament van vrijwel ieder pijntje, ieder lichamelijk probleem en ieder ziekte die we kennen.

Het carnivoor dieet is het ultieme eliminatiedieet. Dat betekent dat het alle mogelijke voedingsstoffen elimineert die voor ontstekingen, darmproblemen en immuunreacties zorgen.

En daar komt de helende werking van het Carnivoor dieet om de hoek kijken.

Zodra ontstekingen in het lichaam worden uitgedoofd, zullen problemen/pijntjes ook verdwijnen.

En als alle potentieel schadelijke stoffen zijn geëlimineerd, dan is het tijd voor…

De Meest Voedzame En Energierijke Manier Van Eten

Het carnivoor dieet is de meest voedzame en energierijke manier van eten die je kunt vinden, zonder de nadelen van eventuele gifstoffen en antinutriënten uit plantaardige voeding.

Zoals eerder beschreven in dit artikel heeft het eten van dierlijke voeding ons mens gemaakt. De vraag luidt dan; waarom zou je niet meer eten van wat je genen matcht?

Dierlijke voeding is rijk aan de juiste vetten en eiwitten die we nodig hebben voor het bouwen van gezonde organen en weefsels.

Iedere cel in ons lichaam wordt omringd door een celmembraan die bestaat uit vet (cholesterol), onze hersenen bestaan voor een groot deel uit vet, onze vitaminen worden opgenomen en gemaakt door vet, onze geslachtshormonen worden gemaakt door en met vet, de lijst is eindeloos.

Iedere cel in ons lichaam, onze hormonen, vitaminen en onze hersenen hebben vet en cholesterol nodig om te functioneren. Er is geen andere bron die de kwaliteit, het juiste ratio en de best opneembare vorm van vetten en eiwitten levert.

In de onderstaande afbeelding kun je goed zien hoe voedingsrijk dierlijke voeding is i.v.m. de conventionele ”super foods”.

Het carnivoor dieet is de meest voedzame manier van eten

Het is niet voor niks dat bijna iedereen die start met het Carnivoor dieet binnen no-time een enorm verschil voelt in energieniveau, mentale helderheid, libido, zelfverzekerdheid en algehele stemming.

Deze zeer recente studie laat zien dat hoe meer vlees mensen eten, des te hoger de levensverwachting.

Zonder de claim te maken dat iedereen over moet switchen naar het carnivoor dieet, zou bijna iedereen meer dierlijke voeding moeten eten.

Het Carnivoor dieet is niet alleen goed voor je gezondheid, je zult er door floreren op ieder fysiek en mentaal vlak!

Hoofdstuk 3

Herstel Je Darmen Met Het Carnivoor Dieet

De darmen staan vooraan in de rij bij veel gezondheidsproblemen.

De kans dat eventuele problemen en klachten vanuit je darmen komen is levensgroot.

Hippocrates zei 2500 jaar geleden al; ”Almost all disease starts in the gut”.

Het carnivoor dieet is naar mijn mening (en ervaring) de beste en snelste manier om darmproblemen te verhelpen.

In dit hoofdstuk ga je er alles over lezen:)

Hoofstuk 3 - Darmproblemen oplossen met het carnivoor dieet

De hele dag door eten zorgt ervoor dat je darmen overuren maken.

Het kost veel tijd, energie en moeite om al de voedingsstoffen te verteren, verwerken en op te slaan.

Deze tijd en energie kan het niet besteden aan andere belangrijke processen zoals bijvoorbeeld het opruimen van ontstekingen.

Het carnivoor dieet bevat uitsluitend zeer voedzame en energierijke voeding die makkelijk door het lichaam opgenomen kan worden.

Je hoeft hierdoor veel minder vaak te eten (je kunt simpelweg minder vaak eten), waardoor je darmen vaker ‘’pauze’’ krijgen en tijd hebben om te herstellen.

Dit is misschien wel de makkelijkste en snelste manier naar het herstellen van je darmen. Het is daarom dat Intermittent Fasting hier ook een grote rol in kan spelen.

het effect van het carnivoor dieet op de darmen

Maar, Vezels Zijn Toch Belangrijk Voor Je Darmen En Stoelgang?

De conventionele richtlijnen en bevindingen laten je geloven dat vezels essentieel zijn voor goedwerkende darmen.

Vezels zijn echter koolhydraten die niet door het lichaam verteerd kunnen worden.

Ze worden in de dikke darm gefermenteerd en omgezet naar korte vetzuren voor energievoorziening van bacteriën in de darmwand.

Bij het omzetten van vezels naar korte vetzuren komt methaangas vrij dat, zeker in grote hoeveelheden, kan zorgen voor een opgeblazen gevoel, darmkrampen en winderigheid.

Omdat door de ”dure weefsel hypothese” onze dikke darm is gekrompen, hebben wij niet de mogelijkheid om grote hoeveelheden plantaardige voeding, en dus vezels, te verwerken.

Dit is de best uitgevoerde ”gecontroleerde” studie die laat zien wat het effect van vezels is op darmproblemen.

Ik zet de uitkomsten van de studie hier onder elkaar.

Studie - Darmproblemen door vezels

63 Participanten werden gedurende 6 maanden geobserveerd.

Alle deelnemers hadden last van darmproblemen, zoals in de bovenstaande staafdiagram afgebeeld.

Zij werden vervolgens op verschillende diëten gezet: Veel vezels, weinig vezels en geen vezels.

Studie - Darmproblemen door vezels

De bovenstaande staafdiagram bevat de uitkomsten van de groep die een dieet volgde met veel vezels.

Zoals je kunt zien hebben de symptomen alleen maar ernstigere vormen aangenomen.

Studie - Darmproblemen - dieet met minder vezels

De groep waarbij vezels werden gereduceerd vertoonde significante verbetering in alle symptomen.

Let op, zij aten nog wel vezels, maar een stuk minder dan ”normaal”.

Studie - Darmproblemen - dieet zonder vezels

In de bovenstaande diagram zie je de uitkomsten uit de groep van mensen die geen vezels meer aten.

En nee, dit is geen fout…

Bij de groep zonder vezels verdwenen alle darmproblemen voor 100%.

Je hebt vezels absoluut niet nodig voor goedwerkende darmen of een goede stoelgang.

Ik wil je juist uitdagen te ervaren wat het met je darmen doet als je helemaal geen vezels meer binnenkrijgt.

De laatste keer dat ik vezels binnen heb gekregen is jaren geleden.

Mijn darmfunctie en daarmee mijn algehele gezondheid zijn verandert op een manier waarvan ik niet wist dat het mogelijk was.

Vezels wil je absoluut vermijden als je lijdt aan…

Bateriële Overgroei In De Dunne Darm

De Engelse afkorting/benaming is SIBO (small intestine bacterial overgrowth).

In de dikke darm worden moeilijk verteerbare koolhydraten (voornamelijk plantmateriaal zoals vezels) gefermenteerd en verwerkt.

Er zijn allerlei bacteriën in de dikke darm die hierin zijn ”gespecialiseerd” en hulp bieden.

In de dunne darm wordt de rest van onze voeding verteerd en opgenomen.

Bacteriële overgroei wil zeggen dat zogenaamde ”goede bacteriën” uit de dikke darm de dunne darm binnendringen.

De Cleveland Clinic over bacteriële overgroei in de dunne darm

Volgens de Cleveland Clinic heeft 80% van de mensen met een prikkelbare darm syndroom last van Bacteriële overgroei.

Het prikkelbare darm syndroom is een verzamelnaam voor darmproblemen als krampen, overmatige gasproductie, opgeblazen gevoel, deficiënties etc.

SIBO is hier dus in +- 80% de oorzaak van.

Als de bacteriën de dunne darm betreden kunnen ze daar voor allerlei problemen zorgen.

Ze gaan koolhydraten/suikers fermenteren waar veel gas (lucht) bij vrijkomt en wat zorgt voor een opgeblazen gevoel en winderigheid.

Je kunt krampen en diarree krijgen…

En het meest voorkomende symptoom is voedingsstoffen deficiënties (bijv. te weinig vitaminen).

De bacteriën eten deze voedingsstoffen op voordat ze opgenomen kunnen worden door het lichaam.

Op de korte termijn veroorzaakt SIBO dus pijnlijke en opgeblazen darmen, op de lang termijn vaak ondervoeding.

Je kunt twee stappen ondernemen om  SIBO op te lossen:

Stap 1# Ontneem de bacteriën hun geliefde voeding

Wij leven in harmonie met de bacteriën in onze darmen.

Wat wij eten, eten zij ook.

Ze zijn voornamelijk gek op koolhydraten/suikers, vezels/groenten, fruit, zoetstoffen, granen en zuivel (lactose = melksuiker).

Ontneem je ze deze voeding, dan zullen ze het na verloop van tijd niet meer overleven.

Mede daarom is het carnivoor dieet een perfecte manier om darmproblemen op te lossen.

Het carnivoor dieet kent namelijk geen koolhydraten, geen vezels, weinig tot geen fruit, geen granen en geen zoetstoffen.

Stap 2# Intermittent Fasting

Intermittent Fasting in combinatie met het carnivoor dieet is de ultieme manier om bacteriële overgroei te laten verdwijnen.

Door langere tijd niet te eten ontneem je de bacteriën voedingsstoffen waardoor ze uiteindelijk niet kunnen overleven.

Het Lekkende Darm Syndroom

Bij het lekkende darm syndroom zijn er door chronische ontstekingen ‘’gaten’’ ontstaan in de darmwand.

De darmen zijn de eerste schakel bij het verteren en verwerken van voeding.

Zij hebben de taak de juiste voedingsstoffen door te laten in de bloedbaan en de schadelijk stoffen en ziekteverwekkers buiten te houden.

Als dit niet meer lukt, dan kunnen schadelijke stoffen en bacteriën voor infecties en ontstekingen zorgen in ieder deel van het lichaam.

Bijna alle gezondheidsproblemen, ieder pijntje en iedere ziekte worden veroorzaakt door constante laaggradige ontstekingen, als gevolg van ”schadelijke stoffen” die het lichaam kunnen betreden door een lekkende darmwand.

Het immuunsysteem wordt op deze manier alsmaar gertriggerd, is constant in de aanval en kan zo lichaamseigen delen en organen afbreken.

Hoofdstuk 4

Het Carnivoor Dieet En Auto-Immuun Ziektes

Het carnivoor dieet blijkt extreem effectief in het verhelpen, verbeteren en/of managen van auto-immuunaandoeningen.

Psoriasis, eczeem, Reumatoïde artritis, Lupus, de ziekte van Crohn, Hashimoto etc. zijn voorbeelden van auto-immuunaandoeningen die goed behandeld kunnen worden met het carnivoor dieet.

In dit hoofdstuk ga je er alles over lezen.

Hoofstuk 4 - het carnivoor dieet en auto-immunziektes

Bij een auto-immuunziekte valt het immuunsysteem het eigen lichaam aan. Dit kan door de hierboven beschreven invloed van bijvoorbeeld lectines, maar ook door laaggradige ontstekingen gecreëerd door de blootstelling aan andere gifstoffen en ziekteverwekkers.

Een ontsteking is een ‘’seintje’’ van het lichaam dat er ziekteverwekkers aanwezig zijn die snel onschadelijk gemaakt moeten worden. Hierdoor wordt het immuunsysteem getriggerd dat vervolgens antilichamen aanmaakt om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Als de ziekteverwekkers zijn opgeruimd en de ontsteking is verdwenen, dan is het probleem opgelost. Het wordt echter een groter probleem als er een constante aanvoer is van gifstoffen en ziekteverwekkers.

Deze gifstoffen kunnen uit plantaardige voeding komen, maar ook uit extreem bewerkte voeding en andere omgevingsfactoren.

Suiker zorgt direct voor ontstekingen in de darmen, maar ook plantaardige oliën als raapolie, lijnzaadolie en zonnebloemolie (dat in zo goed als ieder bewerkt product zit) zorgen voor directe ontstekingen in het lichaam.

Auto-immuunaandoeningen worden vrijwel altijd veroorzaakt door een hoge ontstekingsgraad in het lichaam, waarbij een lekkende darmwand voorop staat.

Het Carnivoor dieet staat bekend om het helen en genezen van een lekkende darmwand, waardoor het bijzonder effectief is voor het oplossen en/of verminderen van auto-immuunaandoeningen.

Auto-Immuunaandoeningen Door Een Lekkende Darmwand

Het hoeft natuurlijk niet bij iedereen zo te zijn dat er door een lekkende darmwand auto-immuunaandoeningen worden gecreëerd. Maar constante ontstekingen in het lichaam kunnen zorgen voor vermoeidheid, gewrichtsproblemen, ‘’brain fog’’, huidproblemen, migraine, slecht in je vel zitten, slechte concentratie, ondergewicht en nog veel en veel meer.

Door de darmen (en daarmee het lichaam) te ontzien van gifstoffen kunnen ontstekingen worden opgeruimd en is de darmwand in staat te herstellen, mits het daarvoor de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt.

Het Carnivoor dieet vermindert ontstekingen aanzienlijk, is rijk aan de juiste voedingsstoffen en heeft zo een bijzonder sterke invloed op het herstellen van de darmen.

Welke Invloed Heeft Het Carnivoor Dieet Op De Huid?

Huidproblemen als acné, psoriasis en eczeem worden vrijwel altijd ontwikkeld door problemen in de darmen (zie deze studie).

Als de darmwand chronisch ontstoken is en schadelijke stoffen doorlaat (zoals hierboven beschreven), dan kan dit voor reacties zorgen in en op de huid. 

Het Carnivoor dieet vermindert ontstekingen drastisch, verhelpt problemen in de darmen en heeft zo een grote invloed op de kwaliteit van je huid.

Bijna iedereen die de carnivoor manier van eten volgt merkt significante verbetering van huidproblemen en de kwaliteit van de huid op binnen enkele weken na de start van het dieet.

Daarbij kan de huid veel beter zonlicht opnemen waardoor je sneller bruin wordt, veel minder snel verbrandt en het lichaam meer vitamine D produceert.

Hoofdstuk 5

Afvallen Met Het Carnivoor Dieet

Het carnivoor dieet is zeer effectief om snel gewicht te verliezen.

Dit komt omdat het lichaam overschakelt van de voornaamste brandstof die wordt gebruikt (zometeen meer).

Als je oo zoek bentnaar een manier om gewicht te verliezen zonder honger te moeten lijden, dan is het carnivoor dieet gegarandeerd ”the way to go”.

In dit hoofdstuk lees je er alles over.

Afvallen met het carnivoor dieet

Bij het carnivoor dieet wisselt het lichaam van het verbranden van glucose (suiker) naar het verbranden van vet als brandstof. Het is hierdoor een zeer effectieve manier om lichaamsvet te verliezen.

Daarnaast heeft het verbranden van vet als brandstof nog een aantal voordelen waar je zo meer over gaat lezen.

Door Verandering In Hormonale Processen Verlies Je Lichaamsvet

De grote vraag is natuurlijk; hoe verlies je lichaamsvet?

Er is je verteld dat overgewicht wordt veroorzaakt door een overschot aan calorieën en dat je ”minder calorieën” moet eten om gewicht te verliezen.

Dit is echter maar een heel klein stukje van de puzzel

De vetverbranding en daarmee de vetopslag worden, zoals ieder proces in het lichaam, volledig gereguleerd door hormonen.

Het hormoon dat hier vooraan in de rij staat is insuline.

Het Carnivoor Dieet Zorgt Voor Minder Insuline (en dus minder lichaamsvet)

Insuline is een hormoon dat wordt aangemaakt in de alvleesklier als je iets eet.

Het wordt voornamelijk aangemaakt bij het eten van suikers/koolhydraten, veel minder bij het eten van eiwitten en weinig tot niet bij het eten van vetten.

Als je iets eet dan stijgt de bloedsuikerspiegel. Een hoge bloedsuikerspiegel kan ”gevaarlijk” zijn, waardoor het lichaam deze zo snel mogelijk naar beneden wil krijgen.

Daarvoor maakt het insuline aan dat als een sleutel fungeert van de lichaamscellen. Het opent de deur zodat bloedsuiker de cel kan betreden om daar later verbrandt te worden voor energie.

Belangrijk om te weten is dat het lichaam maar een maximale capaciteit heeft om glucose op te slaan. Zit dit vol, dan zorgt insuline ervoor dat de overige glucose wordt omgezet naar vet in de lever en wordt opgeslagen als lichaamsvet.

Als het insulineniveau vervolgens is gedaald, dan kan het lichaam de opgeslagen brandstoffen gaan verbranden voor energie.

De bovenstaande afbeelding geeft dit duidelijk weer.

De 3 ”heuvels” zijn dagelijkse eetmomenten. Hier wordt insuline aangemaakt waardoor het lichaam in ”opslagmodus” verkeert.

Belangrijk: als het insulineniveau hoog is (net na een maaltijd) dan kan het lichaam geen vet verbranden voor energie en verbrandt het alleen maar glucose.

Je kunt dus wel stellen dat de aanmaak van insuline de vetverbranding verstoort.

Een aantal uur na de maaltijd, als insuline het klusje heeft geklaard, dan daalt het insulineniveau en komt het lichaam in ”verbrandingsmodus”.

Hoe Je Bergen Lichaamvet Verbrandt Met Het Carnivoor Dieet

Het carnivoor dieet heeft drie werkende factoren als het aankomt op afvallen:

#1 Omdat het carnivoor dieet bestaat uit weinig tot geen koolhydraten, wordt er veel minder insuline aangemaakt.

Hoe minder insuline aanwezig, des te hoger de vetverbranding.

Daarom is Intermittent Fasting ook zo bijzonder effectief in het verbranden van overtollige kilo’s.

Met het carnivoor dieet eet je minder vaak

#2 Bij het carnivoor dieet ga je bijna gegarandeerd minder vaak eten. Dit zorgt er ook voor dat er minder lang insuline in omloop is.

In de bovenstaande afbeelding zie je het eetpatroon van de meeste mensen.

Omdat ze de hele dag door kleine, voedingsarme en energiearme voedingsmiddelen eten, eten de meeste mensen de hele dag door.

Dit zorgt er echter wel voor dat er de hele dag door veel insuline aanwezig is, waardoor het lichaam dus constant in ”opslagmodus” verkeert en geen vet kan verbranden.

Omdat het carnivoor dieet uitsluitend bestaat uit energierijke, zeer voedzame voedingsmiddelen zal je snel merken dat je niet meer de hele dag door hoeft te eten.

De meeste mensen die starten met het carnivoor dieet gaan al snel terug naar maximaal twee keer per dag eten (vaker is gewoon niet nodig).

Dit heeft als effect dat het lichaam langere tijd in ”verbrandingsmodus” verkeert en dus meer (Lichaams)vet kan verbranden.

#3 Omdat er minder glucose aanwezig is gaat het lichaam meer en sneller lichaamsvet verbranden

Dit is heel logisch…

Als je weinig tot geen koolhydraten/suikers binnenkrijgt dan kan het lichaam niet anders dan vet verbranden voor energie.

Vet bevat veel meer energie dan koolhydraten en suikers en de meeste lichaamscellen functioneren ook veel beter als ze vet gebruiken als brandstof.

Versnel Je Metabolisme Met Het Carnivoor Dieet

Als het lichaam vet gebruikt als brandstof dan gaat het automatisch meer calorieën verbranden, zonder dat je daar iets voor hoeft te doen.

Je kunt dus stellen dat vetverbranding zorgt voor een sneller metabolisme.

Dit wordt simpelweg veroorzaakt door de afwezigheid van insuline.

In een gloednieuwe studie van Dr Benjamin Bikman P.hd worden drie groepen met een verschillend dieet met elkaar vergeleken.

De eerste groep volgde een dieet met veel koolhydraten (60% van de totale energie inname), het dieet van de tweede groep bestond voor 40% uit koolhydraten en de laatste groep volgde een koolhydraatarm dieet waar minder dan 20% van de energie uit koolhydraten kwam.

Na 15 weken was het metabolisme in de vetcellen van de groep van 60% koolhydraten flink gedaald, terwijl het metabolisme van de groepen die minder koolhydraten aten juist was gestegen.

Welk eten versnelt je metabolisme

Deze studie laat dus zien dat de afwezigheid van koolhydraten (en dus insuline) zorgt dat het lichaam tot wel 300 calorieën per dag meer kan verbranden.

Een hoge verbranding is natuurlijk essentieel als je lichaamsgewicht wil verliezen.

Dit maakt het carnivoor dieet erg effectief om af te vallen.

Hoofdstuk 6

Wat Mag Je Eten Bij Het Carnivoor Dieet?

Er wordt veel gespeculeerd over wat je precies mag en kunt eten bij het carnivoor dieet.

Je leest en hoort vaak dat je ”alleen maar vlees” mag eten, maar dit is absoluut niet het geval.

Toch is het afhankelijk van je fysieke omstandigheden (en doelen) wat je allemaal kan en mag eten.

In dit hoofdstuk lees je er alles over.

Hoofstuk 6 - wat mag je eten bij een carnivoor dieet

Bij het carnivoor dieet mag je in principe alles eten dat van een dier komt. Bijvoorbeeld; vlees, vis, eieren, melk, kaas, kefir, kip, schaaldieren, bacon, rauwe honing, andere soorten zuivel etc.

Sommigen eten daar ook wat fruit bij. Dit is zeker toegestaan, maar het is geen strikt carnivoor dieet. Ik kan je aanraden dit pas toe te voegen als je een tijd met het carnivoor dieet bezig bent en al goede resultaten hebt behaald.

Je kunt al deze voedingsmiddelen bijna zo veel eten als je zelf wil, maar er zitten natuurlijk een paar richtlijnen aan waar je op moet letten voor het beste resultaat.

Je wil namelijk zorgen dat alles wat je eet zo onbewerkt, natuurlijk en zuiver mogelijk is.

Er zit een behoorlijk verschil tussen bewerkt vlees dat je in de supermarkt koopt en natuurlijk, onbewerkt vlees dat je bijvoorbeeld direct bij een boerderij koopt.

Als je de simpele richtlijnen uit dit artikel volgt dan wordt het je volledig duidelijk wat je mag eten bij een carnivoor dieet, en ben ik er van overtuigd dat het een ontzettend positieve invloed gaat hebben op je lichaam en gezondheid.

Je kunt ook de onderstaande video bekijken. Daarin leg ik je precies uit over hoe je voor jezelf bepaalt wat je mag en kunt eten.

Het Ultieme Eliminatiedieet

Bij een eliminatiedieet ga je voedingsmiddelen weglaten (elimineren) die bij jou mogelijk voor problemen zorgen. Het kan natuurlijk zijn dat ze voor overtollig lichaamsvet zorgen, maar ze kunnen ook bepaalde allergieën, ontstekingen en andere problemen veroorzaken.

Dit kan zich op verschillende manieren uiten. De een krijgt last van gewrichten, de ander van huidproblemen en weer een ander van chronische vermoeidheid en/of ‘’brain fog’’.

We eten tegenwoordig veel meer verschillende voedingsmiddelen dan vroeger. De honderdduizenden tot miljoenen jaren dat wij in de natuur hebben geleefd moesten we het doen met wat vlees, vis en soms wat planten en fruit.

Tegenwoordig hebben we altijd en overal toegang tot suikerrijk, extreem bewerkt en met chemicaliën volgespoten voedsel.

Zelfs het groente en fruit dat we uit de supermarkt halen zit vol met pesticiden en andere giftstoffen die het heeft verkregen uit bijvoorbeeld kunstmest.

Al deze gifstoffen, suikers en chemicaliën kunnen eindeloos veel schade doen aan het lichaam.

Alleen al door het elimineren van al deze schadelijk stoffen gaat je gezondheid met sprongen vooruit.

Het Carnivoor Dieet Is Voor Iedereen Anders

De carnivoor manier van eten kan er voor iedereen anders uitzien. Onbewerkt, natuurlijk rundvlees zorgt veruit voor de minste ontstekingen en reacties in het lichaam.

Als je iedere dag zeer voedzame voeding binnenkrijgt dat ook nog eens weinig of geen reacties en ontstekingen veroorzaakt, dan kan je gezondheid met sprongen vooruit gaan.

Er zijn maar zeer weinig mensen waarbij het lichaam vlees niet goed kan verdragen. Maar er zijn wel meer mensen die bijvoorbeeld zuivel (lactose intolerantie) en/of eieren minder goed kunnen verdragen.

Het is daarom dat sommige mensen beslissen om tijdens het carnivoor dieet echt alleen maar vlees te eten. Hiermee worden vaak wel de beste resultaten behaalt. Simpelweg om de reden die ik net heb uitgelegd: het is extreem voedzaam, het brengt weinig reacties en ontstekingen op gang en ons lichaam is gemaakt voor vlees.

Vlees wordt tegenwoordig in kwaad daglicht gezet en het zou ongezond zijn, maar hier is absoluut niets van waar.

Vlees is het meest voedzame en energierijke voedsel dat wij als mensen kunnen verkrijgen. In dit artikel vertel ik daar meer over.

4 Gratis carnivoor weekmenu's

ONTVANG 4 GRATIS CARNIVOOR WEEKMENU’S

Verbrand binnen no-time bergen lichaamsvet, los gezondheidsproblemen op en creëer ultieme gezondheid met het Carnivoor dieet

Bij Het Carnivoor Dieet Eet Je Weinig Tot Geen Koolhydraten

In principe eet je bij het carnivoor dieet weinig of geen koolhydraten. Maar zoals ik hierboven heb beschreven hoeft dat niet altijd het geval te zijn.

Sommigen eten er wel eens wat fruit bij en sommigen eten wel eens zuivel, waar beiden suikers in zitten.

Omdat je weinig of geen koolhydraten eet krijg je een hele stabiele en rustige bloedsuikerspiegel. Normaal stijgt de bloedsuikerspiegel na het eten van koolhydraten, en krijg je kort daarna een flink daling.

Constante schommelingen in de bloedsuikerspiegel kunnen zorgen voor overgewicht, maar ook voor onrustige gevoelens, depressiviteit en een constante trek in eten en zoetigheid.

Het is daarom dat mensen die een carnivoor dieet volgen op de eerste plaats natuurlijk ontzettend veel en makkelijk gewicht verliezen, maar zich ook veel rustiger, helderder en vrolijker voelen.

Carnivoor Dieet Weekmenu

Om je snel op weg te helpen heb ik een carnivoor weekmenu ontwikkeld. Je bent uiteraard altijd vrij om te schuiven en te switchen waar je wil.

Misschien is het voor jou iets te weinig en wil je iets toevoegen, of misschien is het te veel en wil je iets weglaten.

Je zult merken dat als je op deze voedzame manier gaat eten dat je maar twee of maximaal drie keer per dag eten nodig hebt.

Zorg dat je voor jezelf op zoek gaat naar de voedingsmiddelen waar jij je het beste bij voelt.

MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdagZondag
7.00u - 9.00u 2 Runder saucijzen + 3 scrambled eggs 2 Eiwraps met gehakt & Crème fraîcheSteak met 4 scrambled eggs2 Runder saucijzen + 4 scrambled eggs & watermeloenEntrecote + 4 scrambled eggs 2 Eiwraps met gehakt & Crème fraîche Entrecote + 4 scrambled eggs
12.00u - 14.00u300 gram steak + 300ml rauwe yoghurt/kefir en 1 banaan300 Gram steak & 200 gram watermeloenGedroogde runderworst + Rauwe yoghurt met 1 banaan en 1 theelepel rauwe honingRauwe yoghurt/kefir + 1 banaan & 1 theelepel rauwe honingDroge runderworst + bottenbouillon
18.00u - 20.00u2 Hamburgers met kaas & bacon2 Hamburgers met kaas & bacon300 Gram (gerookte) zalm + 3 scrambled eggs 300 Gram ribeye met bacon & zelfgemaakte kaassaus2 Hamburgers met kaas & bacon300 Gram ribeye met bacon & zelfgemaakte kaassaus2 Hamburgers met kaas & bacon

Eet Dit Voor Optimaal Resultaat Met Het Carnivoor Dieet

Zoals ik in het begin van dit artikel al aan heb gehaald is de kwaliteit van het eten van enorm belang.

Je kunt bijvoorbeeld granen vermijden tijdens het Carnivoor dieet, maar als de dieren wel granen hebben gegeten dan krijg je dit via het vlees alsnog binnen.

Daarnaast zorgen granen bij runderen, net zoals bij mensen, voor veel ontstekingen. Dit wordt tegengegaan d.m.v. het toedienen van Antibiotica, wat je dus ook deels binnenkrijgt via het vlees.

Zorg dat je te allen tijde onbewerkt, grasgevoerd vlees eet. Daarnaast wil je het liefst rauwe, onbewerkte zuivel. Dit betekent dus bijvoorbeeld ook kaas die is gemaakt van rauwe melk.

Dit kun je vaak vinden bij boerderijen en (online) boerderijwinkels.

Natuurlijk, grasgevoerd vlees tijdens het carnivoor dieet

Voorbeelden van online boerderijwinkels zijn:

  • Grutto’s
  • Schotse Hooglanders
  • Zorg Natuur

LET OP: het is geen vereiste om dit soort producten te eten, maar het is wel veruit het beste en gezondste voor mens, dier en de natuur.

Er zijn ook veel mensen die ontzettend goede resultaten hebben behaald door het eten van vlees, vis en andere producten uit de supermarkt.

4 Gratis carnivoor weekmenu's

ONTVANG 4 GRATIS CARNIVOOR WEEKMENU’S

Verbrand binnen no-time bergen lichaamsvet, los gezondheidsproblemen op en creëer ultieme gezondheid met het Carnivoor dieet