Intermittent fasting video training

BEKIJK DE GRATIS INTERMITTENT FASTING VIDEO TRAINING!

Start vandaag nog met Intermittent Fasting en verlies 5 tot 10 kg in de komende weken

Noud van der Vloet

Noud van der Vloet

Auteur en eigenaar van Healthh.nl

Met Welk Intermittent Fasting Schema Kun Je Het Beste Beginnen?

De makkelijkste en snelste manier waarop je kunt beginnen met Intermittent Fasting, is simpelweg het aantal dagelijkse eetmomenten terugbrengen naar twee of maximaal drie. Je kunt hiervoor de 4-4-12 methode gebruiken. Dit betekent 4 tot 6 uur wachten tussen je ontbijt en lunch, 4 tot 6 uur tussen je lunch en avondeten en dan 12 tot 16 uur vasten tussen je avondeten en ontbijt.

Bij Intermittent Fasting is het enige doel om momenten van eten af te wisselen met momenten van vasten (niet eten). In die tijden dat je niet eet kan het lichaam de opgeslagen brandstoffen (afkomstig uit je voeding) gaan verbranden voor energie. Als deze brandstoffen langzaam opraken, wat alleen mogelijk is als je langere tijd niet eet, dan gaat het lichaam steeds meer lichaamsvet verbranden om dit te compenseren.

Als je dus alleen al alle tussendoortjes weglaat, dan ga je vanzelf langere tijden vasten en krijgt je lichaam de mogelijkheid vet te verbranden voor energie.

Je eet namelijk met het doel genoeg energie binnen te krijgen zodat je de uren daarna vooruit kunt, niet om twee uur later alweer te eten. Je tankt een auto ook vol om meerdere honderden kilometers te rijden, niet om na 100km alweer te gaan tanken.

Ik geef je verder in dit artikel meer uitleg over wat het beste Intermittent Fasting schema is om mee te beginnen.

Je kunt ook de onderstaande video bekijken waarin ik hier dieper op in ga.

Hanteer Verschillende Vastenmethodes

Als je voor jezelf een makkelijk en effectief schema wil maken om te beginnen met Intermittent Fasting, dan kun je verschillende soorten vastenmethodes combineren. Het is namelijk belangrijk en bijzonder effectief om af te wisselen, zodat je lichaam niet ‘’lui’’ wordt en constant wordt getriggerd en uitgedaagd. Dit maakt je lichaam sterk en zorgt ervoor dat het iedere situatie kan doorstaan.

Om je een voorbeeld te geven; voor mij maakt het niet veel uit hoe lang ik niet eet. Als ik een hele drukke dag heb en amper tijd heb om te eten, dan kan ik prima 24 uur zonder eten. Ik word niet flauw en kak niet in. Dat komt omdat mijn lichaam hieraan gewend is en heel makkelijk overgaat op het verbranden van lichaamsvet voor energie.

De bekendste vastenmethode is de 16:8 vastenmethode. Hierbij vast je 16 uur lang en mag je 8 uur per dag eten. In dit artikel vertel ik je meer over verschillende soorten vastenmethodes.

De makkelijkste manier om te beginnen met Intermittent fasting

Stel Het Vasten Af Op Je Dagindeling – Leer Om Je Eigen Schema Te Maken

Het is niet mijn bedoeling om jou een vis te geven, ik wil jou juiste leren vissen. Wat ik daarmee bedoel is dat ik jou wel een schema kan geven, maar dat ik helemaal niet weet wanneer jij de mogelijkheid hebt om te eten.

Ik kan je veel beter leren hoe je voor jezelf het juiste schema kunt creëeren waarmee je kunt beginnen met Intermittent Fasting.

Ik vertel mijn klanten daarom altijd om hun vast af te stemmen op hoe de dag eruit ziet. Ik geef je een simpel voorbeeld:

Je weet dat je om 12.00u een vergadering hebt op je werk en dat deze makkelijk tot 13.30u kan duren. Om 13.45u heb je een balafspraak met een klant die ook zeker een half uur in beslag kan nemen. 

Ik kan dan wel zeggen dat je tussen 12.00u en 20.00u mag eten, maar dat komt op deze dag niet heel goed uit. Je kunt kiezen om na je telefoongesprek voor het eerst te eten, of je eet om 11.00u voor het eerst.

Als je bijvoorbeeld 8 uur per dag eet, dan kun je dus nog tot 19.00u eten en kom je precies goed uit met je dag. Maar hey, als je een keer niet helemaal goed uitkomt is dat ook absoluut niet erg!

Stel het vasten goed af op je dag en staar je niet scheel op een uurtje meer of minder. Houd het vooral simpel, het doel is simpelweg dat je tijden van eten afwisselt met langere tijden van vasten. Hoe laat en wanneer je dit doet maakt niet zo gek veel uit.

Intermittent fasting video training

BEKIJK DE GRATIS INTERMITTENT FASTING VIDEO TRAINING!

Start vandaag nog met Intermittent Fasting en verlies 5 tot 10 kg in de komende weken

Je Sociale Leven Moet Nooit Ten Koste Gaan Van Het Vasten

Niet geheel onbelangrijk en passend bij het vorige onderwerp. Vasten zou nooit je sociale leven in de weg moeten zitten. Als je went aan Intermittent Fasting en het op de juiste manier leert gebruiken, dan is het juist een super handige tool.

Als je in het weekend een keer lekker gaat ontbijten met een vriend, vriendin of je partner, dan kun je hier ook gemakkelijk je vastenmethode op aanpassen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dan gewoon ’s morgens te eten, een late lunch in te lassen en ’s avonds niet te eten.

Of nog makkelijker (en leuker), je eet die dag gewoon drie keer en vast de dag daarna iets langer. Nogmaals, maak het jezelf niet te moeilijk. Pas je vastenmethode gewoon aan aan je dagelijkse leven.

  Het Beste Intermittent Fasting Schema Om Mee Te Beginnen

  Natuurlijk wil ik je ook precies geven waar je hier voor bent gekomen. Namelijk; een simpel voorbeeldschema waarmee jij vandaag nog kunt beginnen met vasten.

  Zoals je kunt zien heb ik het makkelijk gehouden en heb ik er meerdere vastenmethodes in verwerkt. Dit schema is prima om mee te starten en je zult snel merken dat je lichaam hieraan went.

  Het beste schema om te beginnen met Intermittent Fasting

  Onthoud altijd, de kern van het vasten is simpelweg minder vaak eten. Je wil dus, tijdens je eettijden, ook niet vijf, zes of zelfs zeven keer eten. Zorg dat je grote maaltijden eet tot je verzadigd bent, en niet alles opdeelt in kleine snacks en tussendoortjes.

  In dit artikel schrijf ik meer over wat je het beste kunt eten bij Intermittent Fasting.

  Je zult al snel merken dat je niet de hele dag door eten nodig hebt, en dat je lichaam makkelijk overgaat op het verbranden van lichaamsvet voor energie. Dat is het enige waar overtollig lichaamsvet uiteindelijk voor dient!

  CONCLUSIE:

  Met welk schema kun je het beste beginnen?

  Staar je vooral niet blind om een strak schema. Onthoud altijd dat de kern van het vasten is dat je momenten van eten afwisselt met langere momenten van vasten. Je wil simpelweg minder vaak eten, zodat je lichaam de tijd krijgt om lichaamsvet te verbranden voor energie. Op wat voor manier je dit doet maakt niet zo gek veel uit.

  Je wil zorgen dat het vasten nooit je sociale- en dagelijkse leven in de weg zit. De kracht van Intermittent Fasting is juist, als je het op de juiste manier leert gebruiken, dat je het in kan plannen zoals het voor jou goed uitkomt.

  Als je een schema wil gebruiken om te starten, helemaal prima! Het bovenstaande schema is prima om mee te beginnen.

  Via de onderstaande knop kom je bij een gratis videotraining waarin ik je alle principes omtrent Intermittent Fasting uitleg, en vertel ik je precies hoe je vandaag zelf kunt starten.

  Succes!

  Afvallen met het carnivoor dieet

  Afvallen met het carnivoor dieet

  ONTVANG 4 GRATIS CARNIVOOR WEEKMENU'SVerbrand binnen no-time bergen lichaamsvet, los gezondheidsproblemen op en creëer ultieme gezondheid met het Carnivoor dieetAfvallen Met Het Carnivoor DieetNoud van der Vloet - Auteur en eigenaar Healthh.nlHet carnivoor dieet is...

  Lees meer